Categoriearchief: Nieuws Archief

Bijzondere special Guest bij vriendenconcert op 21 november!

Bijna is het tijd voor het concert met Lignum in Warmond, ten bate van de restauratie van het orgel van de Protestantse Kerk.

Daarna gaan we ons druk voorbereiden voor het EMS vriendenconcert. Dit is hét concert van het jaar. Het concert waarbij we extra uitpakken en iets bijzonders neerzetten om onze begunstigers in het zonnetje te zetten. Dit jaar presenteren we een heel bijzondere special guest. Nu houden we dat nog even voor ons zelf. Maar hou de website in de gaten en ontdek binnenkort wie ons ensemble met een gastoptreden komt vereren!

En het dak ging er af!

Wat een enorm feest was het gisteren in Oostzaan! Toen de eerste klanken van de muziek van het EMS klonken leek het publiek nog iets onwennig, maar aan het einde van deze eerste fantastische solo op klarinet, was iedereen om! Het swingen begon. Mensen genoten zichtbaar en bewogen mee op de muziek.

Onderstaand artikel is ter aankondiging geplaatst in de krant. Het EMS speelde om geld in te zamelen voor het vervangen van het Dak van de Grote kerk. Zoals de titel zegt: Mihai Scarlat moet zorgen dat het dak eraf gaat! En dat is gelukt! Wat een warm publiek! Ook het orkest heeft met volle teugen kunnen genieten van deze bijzondere avond.

Na afloop hebben we veel leuke en mooie reacties gehad. Veelal ook van mensen die nog niet eerder van ons gehoord hadden en blij verrast waren. Eén ding is zeker, wij zien velen weer terug op onze volgende concerten!

Concert Oostzaan artikel

Nieuwe website online

Op het concert van 21 november 2015 bracht  Thérèse Steinmetz een viertal Roemeense liederen ten gehoreTherese Steinmetz.

In de jaren ’70 behaalde Thérèse de eerste prijs op het “Intervisie Songfestival” te Brasov, Roemenië.  En veel mensen zullen zich herinneren dat ze in de jaren ’70 – ’90 niet weg  te denken was van de Nederlandse beeldbuis.

 

 

Daar kon U een vernieuwd en gevarieerd programma horen met o.a de première van de door Mihai gecomponeerde “Suite Dobrogeăna”, geïnspireerd op een wandeling in de delta van de Donau.
Voorts een reeks van nieuw gearrangeerde salonmuziekstukken en natuurlijk toppers uit ons bekende repertoire.

Nelu FieraruEn de internationaal bekende en in Roemenië beroemde violist Nelu Fieraru trad als solist op.

 

 

 

Wij hopen van harte U op 21 november te mogen verwelkomen in de Remonstrantse Kerk.
Ades: Prins Hendrikstraat 1, Haarlem.
Aanvang: 20:15

Het kerkgebouw ligt op de hoek van de Wilhelminastraat, Prins Hendrikstraat en Oranjekade.

Gemakkelijk te voet (10 minuten) of met openbaar vervoer (o.a. lijn 50,51) te bereiken vanaf het Centraal Station.
Parkeergelegenheid is naast de deur (tot 23.00 uur betaald parkeren ma-za € 2,50 per uur) en op loopafstand in parkeergarage Raaks (€ 1,70 per uur en vanaf 20.30 uur gratis).

Kaarten kunt U bestellen via deze website. Ga naar Agenda en volg de instructies.

Toegangsprijs is € 15,00 (inclusief pauzedrankje)
Kinderen onder de 12 jaar gratis en jongeren van 12 tot 18 jaar € 10,00.